keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Breakshot - ensimmäinen blogi

Tässä breikkilyönti, eli rykäistään käyntiin Cue Power –snookerblogi. Katsotaan riittääkö Suomessa montaakaan lukijaa tällaiselle blogille, joka käsittelee maassamme lähestulkoon tuntematonta (biljardi)lajia, eli snookeria. Mutta toisaalta, eihän tässä yrityksessä häviä kuin aikaa ja ylpeyttä.

Vähän auteurista, eli itsestäni: olen 32-vuotias snookerharrastaja. Olen pelannut snookeria enemmän tai vähemmän aktiivisesti jo 90-luvun puolivälistä, aluksi legendaarisella Jorin pelisalilla, myöhemmin huipputasoisella Espoon Biljardisalilla. Nyt, kun Espoon erinomainen biljardisali joutui sulkemaan ovensa, tuli aika hankkia kaveriporukalla oma snookerpöytä ja harrastustila.

Pysykäämme kuitenkin suurimmaksi osaksi lajin ammattilaistasolla ja snookerskenessä yleisesti ottaen. Suunnitelmana on kommentoida tuoreimpia ja kiinnostavimpia otteluita ja uutisia liittyen snookeriin.

Kuusinkertainen maailmanmestari Steve Davis
Snookeria olen seurannut televisiosta jo 90-luvulta, ja vaimon harmiksi vieläpä erittäin tiiviisti. Vanhoina hyvinä aikoina, kun tupakka- ja alkoholiteollisuus vielä siivittivät lajia, Steve "The Nugget" Davis, Jimmy "The Whirlwind" White ja Stephen Hendry tekivät minuun, kuten moniin muihinkin, lähtemättömän vaikutuksen. Siitä alkoi rakkaus tätä äärimmäisen vaikeaa, mutta parhaimmillaan silmiä hivelevän kaunista, lähes poeettista lajia kohtaan.

Teoreettinen tietotaso on vuosien saatossa karttunut pelaamisen, kirjojen, lehtiartikkeleiden ja videoiden kautta - ja ennen kaikkea katsomalla julmettu määrä peliä itseään.

Lukijoita rohkaistaan jättämään runsaasti kommentteja ja mielipiteitä, mitä tahansa snookeriin liittyvää – ihan kaikentasoisten harrastajien mielipiteet ovat tervetulleita.

Tässä siis ensimmäinen postaus, seuraavissa jutuissa voimme keskittyä itse asiaan.

8 kommenttia: