tiistai 26. huhtikuuta 2011

Snookerin MM: Ronnie jälleen voitokas, Hendry lopettaa?

Toinen kierros on pelattu snookerin MM-turnauksessa Sheffieldissä. Yllätyksiä ei tullut. Kierroksen kiinnostavin ottelu, Ronnie O´Sullivan vastaan Shaun Murphy ei varmastikaan vastannut tasollisesti monien odotuksia, mutta voitto on voitto, sanoi Raketti.

Ronnie vauhdissa, vaikkakaan ei huimassa
Ronnie voitti Murphyn tiukassa ottelussa numeroin 13-10. Ottelua värittivät monet helpot virheet molemmilta pelaajilta. Suurimman vaikutuksen Ronnie teki tällä kertaa henkisellä puolella: vaikka pallot eivät koko ajan uponneet, mies piti pään alhaalla, hermot kurissa, ja jatkoi peliä. Hän tuntuu nyt henkisesti suhteellisen vahvalta, vaikka olikin lehdistötilaisuudessa oma pessimistinen itsensä sanoen, että esitys oli "aliarvoinen".

On sanottava, että Ronnien peli alkaa muistuttaa Stephen Hendryn peliä. Paljon uppoaa hyviä palloja, ja breikkejäkin tulee nätisti, mutta peliä värittää jatkuvat helpot virheet. Tässä ei ole kysymys iästä, vaan treenin puutteesta, motivaatiosta. Nuoremmat, nälkäisemmät kaverit alkavat näyttää terävimmiltä veran äärellä. Onko Ronniessa jäljellä vielä yksi comeback, vai onko Ronnien tähti jo lopullisesti laskussa?

Muista otteluista ei jäänyt paljoa sanottavaa. Mark Williams paukutti helpon voiton haparoivasta Jamie Copesta (13-4) ja John Higgins voitti lopulta uuvuttavan kamppailun Rory McLeodia vastaan (13-7), joka on perinyt Greame Dott´ilta ja Peter Ebdonilta maailman hitaimman pelaajan tittelin. Rory valitsi peliin väärän taktiikan. Ei Higginsiä voi hidastella kumoon tai pelaamalla pelkkää safetya. Pitää myös hyökätä ja tehdä raskasta breikkiä. Pelin katsominen oli kuin olisi seurannut juurihoitoa.

Ding Junhui teki mahtavan nousun lyöden Stuart Binghamin ratkaisevassa erässä 13-12.

King Hendry pohdiskelee
Surullisin uutinen snookermaailmasta oli, että Stephen Hendry harkitsee uransa lopettamista. Hän kertoi aikeistansa jo ennen nöyryyttävää Selby-tappiota (13-4). Palataan tähän asiaan myöhemmin, jos Hendryn uhkaus realisoituu. Onhan Hendry ennenkin puhunut lopettamisesta.

Neljännesfinaalien peliparit ovat:
Judd Trump - Greame Dott
Ding Junhui - Mark Selby
Mark Williams - Mark Allen
John Higgins - Ronnie O´Sullivan

Kaikki huomio kohdistuu luonnollisesti viimeksi mainittuun pelipariin. Kahden snookerjättiläisen kohtaaminen Crucible-teatterissa neljännesfinaalivaiheessa on sellaista herkkua, että näitä odotellaan ja toivotaan koko vuosi. Itse uskon Higginsin voittavan, vaikka voin avoimesti myöntää toivovani Ronnien voittavan. Higgins on hieno pelaaja, kaikin puolin, mutta hänen pelityylinsä ei ole erityisen värikäs. Monesti sitä huomaa katsovansa viereisen pöydän ottelua paremman viihteen toivossa.

Loppuun vielä pari kiinnostavaa kommenttia kierroksen lehdistötilaisuuksista:

Shaun Murphyltä kysyttiin jännittyneestä ilmapiiristä hänen ja Ronnien välisessä pelissä, vastaus: "Se oli teidän lehtimiesten syytä, ei meidän. Meille se oli vain yksi peli, te sen jännitteen keksitte."

John Higgins: "Stephen Hendryn ja Steve Davisin ero on siinä, että Davis rakastaa snookeria, Hendry rakastaa vain voittamista."

Rory McHidas
Rory McLeod hitaasta pelityylistään: "Kyse on snookerista, ja snookeriin kuuluu muutakin kuin pallojen raivopäinen pussittaminen. Yli 50% eristä menee taktiseksi pelaamiseksi, niin se vaan on."

Stephen Hendry vastaa kysymykseen miten hän haluaisi, että hänet muistetaan pelaajana, jos hän nyt lopettaa: "Voitin maailmanmestaruuden seitsemän kertaa, se on ennätys, eikö niin? Ainakin kun viimeksi tarkistin..."

Ja sokerina pohjalla Mark Williamsin tyypillisen tyly vastaus kysymykseen mitä hän tuumaa Hendryn mahdollisesta lopettamisesta: "Lopettakoon jos haluaa, ketä kiinnostaa? En usko, että hän lopettaa, hän puhuu paskaa." Tyypillistä Williamsia. Tätä tyyppiä on pakko rakastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti