torstai 21. huhtikuuta 2011

Rakettimiehen paluu (?)

Ronnie sorvin äärellä 19.4.2011
Ronnie ”The Rocket” O´Sullivanilla ei todellakaan ole ollut häävi kausi (2010/2011). Ennen Sheffieldin MM-kisoja tämä nopeasti pelaava snookernero oli voittanut edellisen ranking-ottelunsa syyskuussa 2010 World Openissa Skotlannissa. 

Nykysysteemissä huono kausi näkyy nopeasti ja armottomasti ranking-sijoituksessa: Ronnie on tippunut sijalle 10.

Ronnien nykykunto onkin herättänyt paljon keskustelua, spekulointia ja uutisointia. Henkisesti varsin herkäksi, jopa särkyväksi mieheksi osoittautunut Ronnie on itse kertonut, että elämässä on taas ollut paljon ongelmia, merkittävimpinä pitkäksi venynyt lapsien huoltajuustaistelu ex-vaimon kanssa ja omat motivaatio-ongelmat. Rakkaus snookeriin tuntui kadonneen.

Ronnien snookerura olikin jo lähestulkoon vaakalaudalla reilu viikko sitten, hieman ennen MM-kisojen alkua. Hän ilmoitti puhelimitse kattojärjestölle, ettei aio vaivautua MM-kilpailuihin, kuten ei ollut vaivautunut moniin muihinkaan kauden turnauksiin. Viimeinkin snookersirkuksen johtohahmo Barry Hearnin pinna katkesi. Hän kehotti Ronnieta harkitsemaan asiaa uudestaan, sillä ratkaisulla saattaisi olla kauaskantoiset seuraukset.

Päinvastoin kuin yleensä, Ronnie kuunteli järkeä. Hän hakeutui ammattiauttajan (Dr. Steve Peters) sohvalle, toiveena ja tavoitteena löytää jälleen kadonnut pelimotivaatio.

Dominic "The Spaceman" Dale
Niin koitti 18.4.2011 ja Ronnien avausottelu maailmanmestaruuskisoissa. Monet pohdiskelivat mikä Ronnie paikalle saapuisi: nopeasti ja tappavan tehokkaasti pelaava pisteruisku, vai välinpitämätön, väsynyt ja järjettömästi palloja hutkiva hermokimppu, jota ei kiinnosta pelin lopputulos.

Vastukseksi pöydän äärelle marssi Dominic ”The Spaceman” Dale, joka on itsekin pohtinut vastustajansa nykykuntoa blogissaan. Dale on kaksinkertainen rankingturnausvoittaja, värikäs ja mielenkiintoinen pelaaja, mutta ei lähelläkään Ronnien tasoa pelillisesti. Dalen ainoa toivo oli Ronnien räjähdysherkkyydessä ja itseluottamuksen puutteessa.

Avaruusmiehen toivo oli turha, ja samalla monien snookerin ystävien keskuudessa kävi huokaus. Ronnie saapui areenalle hyväntuulisena ja nakutti kerrassaan upean, suvereenin voiton. Luvut 10-2 Raketille.  Ei jälkeäkään huonosta kaudesta, epävarmuudesta, huolista tai motivaation puutteesta. Ronnie vaikutti harvinaisen harkitsevalta, kärsivälliseltä ja rentoutuneelta. Tuloksena voitto show-tyyliin, kolme yli satasen breikkiä ja pari reilu yhdeksänkymppistä. Maksimibreikkikin oli enemmän kuin lähellä: 12 punaisen ja mustan jälkeen huono päälleveto ja epäonnistunut pussitus.

Aina kohtelias Dale onnittelee voittajaa
Yhtä ilahduttavaa oli kuulla voittajan mietteitä lehdistötilaisuudessa (joita voi muuten seurata Betfredin kanavalla). "I enjoyed that as much as I did the first time I played at the Crucible. I didn't want it to end, I wanted to keep playing. I've never felt like that before." Ei kuulosta tavalliselta Ronnielta, mutta hyvä näin.

Hyvää tekniikkaa ja fiilistä Ronnie tulee tarvitsemaankin, sillä seuraavalla kierroksella vastaan asettuu 2005 vuoden maailmanmestari ja maailman kuudenneksi rankattu Shaun Murphy, jolla keppi kulkee tällä hetkellä hienosti. Ensimmäisellä kierroksella kaatui Marcus Campbell selvästi 10-1.

Oma veikkaukseni? Uskon ja toivon Ronnien voittavan. Turnaukset tuntuvat aina vähän tyhjemmiltä, kun Ronnie on poissa kuvioista. Voitto ei kyllä tule helpolla.

6 kommenttia:

  1. Onnea uudelle blogille! Tuossa kättelytilanteessa Dale kannusti Ronnieta jatkamaan ja kertoi hänen pelinsä näyttävän fantastiselta. Olisi hauska kuulla lisää siitä snookertilasta, jonka olet(te) pystyttämässä..

    VastaaPoista
  2. Kannattaa muuten laittaa hitcounter sivulle kävijämääriä laskemaan. Mene esim.
    http://www.easyhitcounters.com/ sivulle ja saat sieltä koodinpätkän. Sitten lisäät koodin blogin asetuksista esim. sivun alalaitaan.

    VastaaPoista
  3. Hienoa, blogihan nousi äkkiä pystyyn ja ensibostauskin varsin vaikuttaa varsin nasevalta - ei sillä että lajista niin tietäisin :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos vinkistä Mikko! Tästä bloggeristahan löytyy jo tilastotyökalu kävijöiden seurantaa varten? Onko tuo em. hitcounter parempi jollain tavalla?

    VastaaPoista
  5. Tai laita suoraan google Analytics jos haluut kunnon tilastoa. Tosin en tiedä miten hyvä tän systeemin omatilastotyökalu.

    VastaaPoista
  6. Bloggerin tilastot on käytännössä samoja kuin Google Analyticsillä (sama toteutus taustalla). Analyticsillä toki tarkempaa erittelyä, mutta tavalliseen käyttöön nämä Bloggerin tilastot ovat varmasti riittäviä ja parempia kuin vaikka tuo easyhitcountersin.

    VastaaPoista