perjantai 22. huhtikuuta 2011

MM-snooker: toisen kierroksen veikkaukset


Snookerin MM-kilpailut ovat edenneet toiselle kierrokselle ilman suuria järkytyksiä. Nyt onkin oiva aika laittaa nippuun toisen kierroksen ja samalla koko turnauksen suurimmat voittajaehdokkaat.

John "The Wizard of Wishaw" Higgins
Toisella kierroksella on luvassa pari todellista herkkuottelua, esim. Shaun Murphy vs. Ronnie O´Sullivan, ja pari potentiaalista nukutuslääkettä (esim. Greame  Dott vs. Ali "The Captain" Carter). Pohditaan pelit nopeasti läpi yksitellen.

JUDD "MR. HAIR 100" TRUMP VS. MARTIN GOULD. Kahden erittäin hyökkäävän pelaajan välinen kamppailu. Trumppiin kohdistuu jonkinlaisia paineita, vaikka mestaruussuosikkien listalla häntä ei yleensä mainita ihan ensimmäisten joukossa. Gould taas voi pelata melko vapaana paineista, kuten viime vuonnakin. Tulee olemaan erittäin tiukka peli, ja Trump todennäköisesti voittaa, mutta Gould voisi olla kierroksen yllättäjä.

GREAME DOTT VS. ALI CARTER. Varmasti yksi kisojen tylsimmistä peleistä käsikirjoitusta katsellessa, siitäkin huolimatta, että Dott on tiputtanut keskimääräistä lyöntiaikaansa todella huimasti takavuosista. Carterilla ollut crohnin taudin kanssa vaikeuksia kauden aikana, joten MM-veroilla vahva Dott on laitettava voittajasuosikiksi.

Kiinan lahja snookerille: Ding Junhui
DING JUNHUI VS. STUART BINGHAM. Tämäkään ei kuulosta kovin kiinnostavalta peliltä, vaikka Ding usein pelaakin nättiä ja tarkkaa peliä. Ding voittanee Binghamin helposti. Bingham ei ole turnausvoittaja luonteeltaan. Ei tule koskaan olemaankaan.

STEPHEN HENDRY VS. MARK SELBY. Todella kiinnostava ottelu, ihan Hendryn takia. On aina kiinnostavaa katsoa josko legendaarinen Hendry vielä löytäisi vireen jostain. Sitä on odoteltu kymmenisen vuotta. Hiekka tiimalasissa alkaa käydä vähiin. Vahvaa kautta pelaava Selby voittanee helposti.

MARK WILLIAMS VS. JAMIE COPE. Tämä ottelu on itse asiassa jo aloitettu. Ottelun ennakkopohdinnassa veikkasin, että Williams vie voiton suhteellisen helposti, ja näinhän tuntuu käyvän.

MARK "THE PISTOL" ALLEN VS. BARRY HAWKINGS.  Myös Allenilla on ollut pöydän ulkopuolella ongelmia, ja se näkyy pelin tasossa. Veikkaan Allenin silti voittavan, sillä Hawkings ei ole voittajatyyppiä, hyvästä Maguire-pelistä huolimatta. Varsinkaan MM-kisoissa.

Ronnie "The Rocket" O´Sullivan
SHAUN MURPHY VS. RONNIE O´SULLIVAN. Kierroksen mielenkiintoisin peli. Painajaismaisen kauden tähän mennessä pelannut Ronnie vaikuttaa tulleen MM-kisoihin yllättäen hyvällä sykkeellä. Murphy on tasaisen tappava. Pakko silti veikata Ronnieta. Jos ei muuta, niin optimistisuuden nimissä.

RORY McLEOD VS. JOHN HIGGINS. John Higgins on kärsinyt kuluvalla kaudella suunnattomia henkilökohtaisia menetyksiä, mutta pelannut jäätävän hyvää snookeria, ja nostanut itsensä jälleen maailman ykköspelaajaksi. McLeodilla ei ole mitään toivoa.

Jos veikkaukseni kahden viimeisen pelin osalta pitävät paikkansa, neljännesfinaaleissa kohtaavat Higgins ja O`Sullivan. Siinäpä vasta olisi palanen snookerhistoriaa. Pidetään peukkuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti