torstai 21. huhtikuuta 2011

Otteluennakko: Williams-Cope

Mark "The Welsh Potting Machine" Williams, MBE
Toisen kierroksen ottelut ovat 2011 MM-kisoissa alkamassa. Ensimmäisellä kierroksella ei suurempia yllätyksiä nähty, ja toisella kierroksella onkin luvassa monia herkullisia otteluita, näistä kirsikkana epäilemättä Ronnie O´Sullivan vastaan Shaun Murphy. Mutta nyt keskitytään toisen kierroksen ensimmäiseen otteluun, Mark Williams vs. Jamie Cope. Kumpi on vahvempi, The Welsh Potting Machine Williams, vai Shotgun Cope?

Mark Williams pelaa huikeaa kautta. Vaikka edellisessä ranking-turnauksessa, China Openissa, tulikin lähtöpassit jo avauskierroksella, niin tuotakin on kutsuttava jonkinlaiseksi voimannäytteeksi: paras 9:stä ottelussa neljä satasen breikkiä. Siitä huolimatta Stephen Lee nipisti ottelun kontrassa. Williamsin rankingsijoitus on 2, mutta ykköspaikka saattaa hyvinkin olla parin viikon päässä.

Jamie "TheShotgun" Cope
Jamie Cope pelaa puolestaan tasaisen haaleaa kautta, suuria kohokohtia ei ole ollut, vaikka ranking onkin pysynyt melko hyvänä (15).

Niinpä on sanottava, että tässä ottelussa on vain yksi suosikki: Williams. Copella tuntuu olevan vaikeuksia selvitä isoista peleistä kunnialla, kun taas Williamsilla ei tunnu olevan hermoja lainkaan. Isot pelit ovat hänen bread & butter, siitä huolimatta, mitä tapahtui UK Championshipissa viime jouluna...

Henkilökohtaisesti myös toivon Williamsin voittoa. Ronnien ohella hän on snookermaailman kiinnostavin pelaaja. Nopea, tehokas, persoonallinen. Hän on yksi niistä pelaajista, joilla voi sanoa olevan oma tyyli. Hänen breakbuilding on käsittämättömän kaunista katseltavaa.

Uskon Williamsin hoitavan matsin suhteellisen helposti, neljännesfinaaleissa uskon hänen kohtaavan Mark Allenin. Mutta toisaalta, snookerissahan mikään ei ole varmaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti