keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Nuorta voimaa snookerin MM-karsinnoissa - Cruciblen peliparit selvisivät

MM-karsinnat pelattiin viikoilla 14. ja 15. Suuria yllätyksiä ei nähty, mutta viimeistään nyt voidaan puhua nuorten snookeristien noususta parrasvaloihin. Tendenssi, joka on näkynyt vahvana jo koko kauden.

Tämän vuoden MM-kisoissa tullaan näkemään peräti kuusi ensikertalaista: Jack Lisowski, Michael White, Ben Woollaston, Dechewat Poomjaeng, Matthew Selt ja Sam Baird. Lisowski kohtaa Barry Hawkingsin, White Mark Williamsin, Woollaston Allister Carterin, Poomjaeng Stephen Maguiren, Selt Mark Selbyn ja Baird Stuart Binghamin

Vanhat mestarit jätettiin tällä kertaa junasta: Steve Davis hävisi heti ensimmäisen karsintaottelunsa Norjan Kurt Maflinia vastaan. Jimmy White voitti kaksi ensimmäistä otteluaan vakuuttavasti, mutta hävisi lopulta vahvaa kautta pelaavalle Robert Milkinsille. Ken Doherty puolestaan hävisi hyvästä noususta huolimatta Matthew Seltille.

Veteraaniosastoon lukeutuva Tony Drago aloitti karsinnat vahvasti kaatamalla Mohamed Khairyn ja Andy Hicksinkin, mutta kolmannessa ottelussa David Gilbert osoittautui vahvemmaksi. Vanhoista mestareista mukaan Crucibleen selviytyi ainoastaan Peter Ebdon, joka on aina ollut vahva MM-kisoissa.

Suomalaisittain karsinnat tarjosivat hyvin vähän. Vaikka Robin Hull pääsikin esikarsintoihin, kompastui hän heti ensimmäiseen vastustajaansa, Paul Wykesiin. Edes vakuuttava 137 pisteen breikki ei auttanut kokenutta suomalaista.

Karsintojen jälkeen suoritettiin kisaparien arvonta itse MM-turnaukseen. Maailman 16 parasta pelaajaa saavat vastaansa 16 karsinnat läpäissyttä pelaajaa. Peliparit ovat:

Yläkaavio:

O´Sullivan vs. Marcus Campbell
Allister Carter vs. Ben Woollaston

Stuart Bingham vs. Sam Baird
John Higgins vs. Mark Davis

Shaun Murphy vs. Martin Gould
Greame Dott vs. Peter Ebdon

Matthew Stevens vs. Marco Fu
Judd Trump vs. Dominic Dale

Alakaavio:

Neil Robertson vs. Robert Milkins
Ricky Walden vs. Michael Holt

Mark Williams vs. Michael White
Stephen Maguire vs. Dechewat Poomjaeng

Mark Allen vs. Mark King
Ding Junhui vs. Alan McManus

Barry Hawkings vs. Jack Lisowski
Mark Selby vs. Matthew Selt


Snookerblogin Virallinen Veikkaus on, että mestaripytyn nostaa vuonna 2013 Mark Selby tai Neil Robertson. Samaa veikkaa moni muu. Mustiksi hevosiksi Snookerblogi mainitsee Allister Carterin ja Greame Dott´in. Molemmat ovat olleet vahvimmillaan Cruciblessa.

Herkulliseksi tämän vuoden kaavion tekee se, että vahvat mestariehdokkaat Selby ja Robertson on sijoitettu alakaavioon, mikä tarkoittaa sitä, että he voivat kohdata toisensa vasta semifinaaleissa.

Alakaavioon sijoitettu hallitseva mestari, Ronnie O´Sullivan saattaa kohdata tämän ottelun voittajan finaalissa. Tähän on kuitenkin vielä pitkä matka, on täysin mahdollista, että kukaan edellämainituista ei pääse finaaliin asti. Crucible -teatterissa pelaa 29 muutakin kivenkovaa snookeristia, mm. Judd Trump, jolla on varmasti oma sanansa sanottavana kunhan vauhtiin päästään.

Snookerin MM-kilpailut pelataan 20.4. - 6.5. Ketä Sinä veikkaat tämän vuoden mestariksi? Jätä kommentti!

Ja vielä...


Reanne Evans on jälleen naisten snookerin maailmanmestari.

Naisten snookerin puolella pelattiin jo MM-kisat. Yllätyksiä ei nähty, sillä finaaliin ylsivät kahdeksankertainen maailmanmestari Reanne Evans ja Maria Catalano. Finaalin vei Evans lukemin 6-3, tehden ottelussa kaksi yli sadan pisteen lyöntisarjaa. Evans on ainoa nainen maailmassa, joka on voittanut MM-tittelin jo yhdeksän kertaa.

Evans on pyrkinyt rakentamaan uraa myös main tourilla, mutta laihoin tuloksin. Aikaa tosin vielä on, Reanne on vasta 27-vuotias.

Lue lisää:


Ronnie O'Sullivan: My return to snooker is like a reality TV show (BBC)

Maailmanmestaruuskisojen verkkosivut

Reanne on Cloud Nine (Worldsnooker.com)

Quartet Of Debutants Through To Crucible (Worldsnooker.com)

7 kommenttia:

  1. Lisowski saattaa syttyä Cruciblessa - esim. Trumpillahan on viime aikoina ollut ylitsepääsemättömiä vaikeuksia entisen kämppiksensä voittamisessa (head-to-head 3-1). Voisiko "Jackpot" toisintaa Trumpin v:n 2011 menestyksen?

    Carterin menestykseen en usko - mutta enpä uskonut viime vuonnakaan... Rehellisyyden nimissä Carterin tien olisi viime vuonna pitänyt tyssätä Trumpiin. Trumphan oli kisoissa ruokamyrkytyksen kourissa - WC:ssä oksentamassa 5 minuuttia ennen 1. ottelunsa alkua. Eikös muuten Ronniekin kärsinyt ruokamyrkytyksestä viime vuoden finaalin alla?

    Woollaston on tänä vuonna pelannut hyvin, ja jos pelitaso säilyy eikä eka kerta Cruciblessa ala liikaa jänskättää, voisi hyvinkin voittaa Carterin.

    Ronnie on arvoitus, kuten Roopekin sanoi haastattelussasi. Luulenpa ettei mies itsekään tiedä, mitä odottaa. Mukava kuitenkin huomata, että jos Ronnien elämässä ongelmia onkin, ei snooker ole yksi niistä. Ronniehan sanoi helmikuun lopulla, että haluaisi pelata vielä 7-8 vuotta, jos henk.-koht. elämä säilyy mallillaan. Toivotaan!

    Muutoin kaavion alaosa, varsinkin alaosan alaosa, on oikea kuoleman lohko (Selby, ehkä Lisowski, Ding, Allen). Ding teki minuun suuren vaikutuksen PTC Grand Finalsissa, varsinkin sen finaaliottelussa. On tätä nykyä yksi suosikkipelaajiani.

    VastaaPoista
  2. En minäkään usko Carteriin, harva koskaan uskoo, mutta vedonlyöjän silmissä ihan OK sijoitus, on kuitenkin todistanut pystyvänsä pärjäämään Cruciblessa. Esim. Marcus Campbellin tai Matthew Seltin mahdollisuudet voittaa ovat täältä katsottuna aika tasan tarkkaan nolla.

    Ronnie sanoi itsekin tuoreessa haastattelussa, että se missä kunnossa on viime aikoinas ollut, ei kerro mitään Crucible -menestyksestä. Hyvin pelannut pelaaja saattaa murtua ekalla kierroksella, toisaalta joku Higginsin tai Ebdonin kaltainen nukkuja saattaa olla tulta ja tappuraa teatterissa. Näitä veikkauksia voi tehdä ikuisesti. Itse pitäydyn Selbyssä ja Robertsonissa, Trump ja Ronnie kyvykkäitä, mutta täydellisiä kysymysmerkkejä.

    VastaaPoista
  3. Tein jonkinlaisen ennakon MM-kisojen avauskierroksesta. Toivottavasti annatte anteeksi, että saan tämän julki vasta nyt, kun pelejä on jo pelailtu päivän verran. Katsotaan, ehdinkö raapustaa jotain myöhemmistäkin kierroksista.

    Näemmä tämä on liian pitkä yhteen kommenttiin. Jaoin sen sitten paloiksi.

    Ronnie O’Sullivan – Marcus Campbell
    O’Sullivan siis palaa. Kauden toinen ottelu, ensimmäisessä häntä ei huvittanut pelata. Campbellilla on ollut hieno kausi, Wuxistakin tuli semifinaalipaikka. Kuten O’Sullivan viime vuonna osoitti, jos häntä huvittaa, hän voi olla ylivoimainen. Parin viime kauden aikana häntä ei ole usein huvittanut. En usko, etteikö hän nyt olisi kunnolla mukana. O’Sullivanilla ei ole ollut mitään pakkoa tulla pelaamaan, mutta hän on halunnut. Kenties hän näki tauollaan, kuinka tärkeää snooker oikeasti on hänelle. En myöskään usko tauon vaikuttaneen häneen. Totta kai se näkyy, mutta tuskin se O’Sullivania pilaa. Keskinäisetkin ovat selvästi O’Sullivanin eduksi. Campbell on hyvä pelaaja, mutta ei voi mitään, jos O’Sullivan pelaa kunnolla. Minulla ei ole mitään syytä uskoa, miksei hän pelaisi.

    Ali Carter – Ben Woollaston
    German Mastersin voittaja ja viime kauden MM-kakkonen Ali Carter kohtaa Ben Woollastonin, jonka kausi on ollut kaksijakoinen. Woollaston on pelannut hyvin PTC:issä, mutta suuremmissa kisoissa ei ole juurikaan menestystä herunut. 10-9-karsintavoitto Ryan Daysta tuli tosin erinomaisella pelillä. Carterilla on ollut vahva kausi. Hän on pelannut itsensä tasaisesti kahdeksan joukkoon PTC-kisoissa. Myös suuremmissa turnauksissa on tullut kivasti menestystä – UK Championshipin semifinaalipaikka ja helmikuussa German Mastersin voitto. Carter on ennakkosuosikki ottelussa, joskin Cruciblen ensikertalainen Woollaston voi pysyä pitkään mukana kyydissä. Carter toivoo taatusti, että Campbell voittaisi O’Sullivanin, sillä Carter ei ole ikinä voittanut O’Sullivania rankingturnauksessa, kun taas Campbellia vastaan tilastot ovat paljon paremmat.

    Stuart Bingham – Sam Baird
    Varsinkin Binghamin alkukausi oli mahtava, tosin tilillä on myös Welsh Openin finaalipaikka helmikuulta. Hän onkin noussut top kymppiin. Sam Baird muistettaneen parhaiten viime kauden Welsh Openista, johon hän pääsi karsintojen avauskierrokselta alkaen ja jossa hänellä oli erinomaiset mahdollisuudet tiputtaa Selby, joka kuitenkin voitti katkaisufreimissä. Tämä vuosi on ollut hankala Bairdille. MM-paikka on selvästi hänen kautensa kohokohta. Baird pelasi ilmiömäisesti karsintojen lopussa ja voi laittaa Binghamin tiukille, mutta kokemattomuus ei voi olla näkymättä.

    John Higgins – Mark Davis
    Monen suosikin Higginsin kausi on ollut heikohko. Shanghai Mastersin voittoa lukuun ottamatta hän ei ole saanut aikaan muuta kuin pari PTC:n finaalipaikkaa ja World Openin semifinaalin. Esimerkiksi UK Championshipissa hän tippui toisella kierroksella juuri Davisille (mokattuaan erittäin helpon pallon). Davis aloitti kauden erinomaisesti Wuxi Classicin ja Australian Openin semifinaalipaikoilla, vaikka kaikkia huippuja ei mukana ollutkaan. Sen jälkeen hän pääsi UK Championshipissa semifinaaleihin, mutta muuten on ollut vähän vaisumpaa. Davis on murtautunut kuudentoista sakkiin, joskin O’Sullivanin osallistumisen takia hän joutui karsimaan turnaukseen (10-6-voitto Liang Wenbosta). Higgins lienee suosikki, mutta Davisin voittoa ei lopulta voisi pitää jättiyllätyksenä. Tämä on yksi avauskierroksen peleistä, jossa yllätys on mahdollinen.

    VastaaPoista
  4. Shaun Murphy – Martin Gould
    Vaikka Murphyllä ei ole tältä kaudelta yhtään turnausvoittoa, on hänen kautensa ollut hyvä. Murphy pääsi semeihin Shanghai Masterissa, International Championshipissa, Mastersissa sekä China Openissa ja UK Championshipissa finaaliin. PTC-kisoistakin hänellä on yksi semifinaalipaikka. Murphy onkin jo top vitosessa. Gouldin kausi on ollut suoraan sanottuna huono. Hän aloitti kauden top 16:ssa, mutta nyt hän on jo 20:n ulkopuolella. Karsinnoissa Gould voitti erittäin hitaassa ottelussa Rod Lawlerin. Murphy on voittanut kaikki keskinäiset ottelut, joten hän on selkeä ennakkosuosikki. MM-kisojen yläkaavio on selvästi alakaaviota heikompi (se sisältää suuria kysymysmerkkejä, kuten Trumpin, Higginsin ja O’Sullivanin), joten Murphyllä on sauma edetä pitkällekin.

    Graeme Dott – Peter Ebdon
    Dott on pelannut heikkoa kautta. Hieman väläyksiä paremmasta tuli vuodenvaihteessa, kun hän ylsi Saksan PTC:n finaaliin ja Mastersin semeihin. Ebdonin kausi on ollut vielä heikompi. Hän pääsi tosin heti alkukaudesta Australian Openin finaaliin, mutta tämän vuoden puolella hän on voittanut ainoastaan yhden ottelun – MM-karsintapelinsä. Ebdon voitti viimeiset neljä freimiä ja tiputti Kurt Maflinin 10-8. Ebdon johtaa keskinäisissä otteluissa, joskin Dott on voittanut kolme viimeisintä kamppailua. Tämänkertaisesta pelistä on odotettavissa pitkää taistoa. Dott on ennakkosuosikki, mutta ei selkeä sellainen.

    Matthew Stevens – Marco Fu
    Stevensillä on tilillään yllättävä World Openin finaalipaikka monella kepillä höystettynä, mutta muuten hänen kautensa on ollut heikko. Fu, erittäin luotettava karsintapelaaja ja monen inhokkivastustaja avauskierroksella, on perinteisesti ollut pelaaja, joka voi voittaa mutta toisaalta myös hävitä minkä tahansa ottelun. Hänellä onkin finaalipaikkoja, mutta myös ensimmäisen kierroksen tappioita. Stevens johtaa keskinäisissä peleissä, mutta Fun voitto ei olisi iso yllätys.

    Judd Trump – Dominic Dale
    Trump on ollut pettymys. Hänen kautensa käännekohta tuntuu olleen UK Championshipin avauskierroksen ottelu Mark Joyceä vastaan. Trump johti 5-2, mutta hävisi 5-6. Hänen pelinsä oli välillä erittäin epäkunnioittavaa vastustajaa kohtaan (yltiöhyökkääviä lyöntejä ja suoranaista vastustajan aliarvioimista). Aikaisemmin kaudella Shanghai Mastersin finaalia Higginsiä vastaan Trump johti jo 8-1, mutta hävisi 10-9. UK:n jälkeen Trump ei ole päässyt samalle tasolle. Dalen kaudessa ei ole kummempia saavutuksia. Hän on pelannut hyvin PTC:issä, mutta kunnon turnauksissa on ollut vaisumpaa. Karsinnoissa Dale voitti Alfie Burdenin 10-5. Trump ja Dale on arvottu usein pelaamaan keskenään, ja Trump on voittanut kaikki pelit. Trump lähtee nytkin ennakkosuosikkina, joskin myös kysymysmerkkinä. Dalelle on välillä tarjottu yli kuuden kerrointa, ja se on selvää liioittelua.

    VastaaPoista
  5. Neil Robertson – Robert Milkins
    Robertson on monen mielestä ennakkosuosikki. Hän onkin pelannut erinomaisesti ja voitti edellisen turnauksen. Robertson on maailmanlistan kakkonen ja hänellä on hyvä sauma nousta kärkeen. Tämän kauden rankingissa hän on ykkönen. Myös Milkinsillä on ollut hyvä kausi, hän on noussut koko ajan. Hän on tosin hiipunut vähän loppukaudella, mutta silti tämän vuoden puolella tilastoissa on voittoja muun muassa Higginsista, Williamsista ja Davisista. Karsinnoissa Milkins hoiteli Jimmy Whiten 10-5 perusvarmalla pelillä. Robertson on selkeä ennakkosuosikki peliin ja hän voi kirjata selvähkönkin voiton.

    Ricky Walden – Michael Holt
    Walden aloitti kauden erinomaisesti, mutta viime aikoina hän on ollut huono. Myöskään Holtin kausi ei ole ollut loistokas, ei ainakaan edellisen kauden veroinen. Holt voitti kahtena edellisenä kautena PTC:n, mutta tällä kaudella putki katkesi. Holt on kuitenkin väläytellyt välillä, esimerkiksi World Openissa hän olisi ihan hyvin voinut voittaa Dingin. Holt johtaa keskinäisiä otteluita, joskin he eivät ole pariin kauteen kohdanneet. Kumpikaan ei ole ikinä päässyt MM-kisoissa kovin pitkälle, Walden ei ole päässyt 32:n kierrosta pidemmälle ja Holt on ollut vain kerran toisella kierroksella, 2005 (samana vuonna muuten Robin Hull hävisi karsinnoissa muuan Paul Wykesille 10-9). Holt voi hyvinkin voittaa Waldenin.

    Mark Williams – Michael White
    Williams on ollut ammattilaisena yli 20 vuotta, mutta hieno ura alkaa olla jo ehtoopuolella. Tällä kaudella hän on välillä päässyt suht pitkälle turnauksissa, mutta viimeinen isku on aina puuttunut. Välillä on tosin tullut tappio jo alussa. Vaikka Williams ei ole enää vanhojen päiviensä veroinen ja vaikka ranking on lipsunut, on hän kuitenkin yhä maailmanluokan pelaaja, joka voi voittaa kenet tahansa. Monen erinomaisen voiton saaminen peräkkäin on kuitenkin haastavaa. White on pelaaja, jolta on odotettu jo kauan enemmän. Tälläkin kaudella hän on välillä väläytellyt, ja varman Andrew Higginsonin voittaminen 10-4 viimeisellä karsintakierroksella on hyvä saavutus. Whiten voitto ei olisi mahdottomuus, vaikka Williams ennakkosuosikkina lähteekin. White voi kuitenkin olla erittäin vaarallinen vastustaja.

    Stephen Maguire – Dechawat Poomjaeng
    Maguire pelaa hyvää kautta. Hän palasi turnausvoittajaksi pitkän tauon jälkeen Welsh Openissa. Lisäksi hänellä on PTC-voitto. Maguirella on kuitenkin muutama avauskierroksen tappio, jotka ovat laskeneet rankingia hieman. Poomjaeng on väläytellyt lähinnä PTC:issä ja pääsemällä China Openissa jopa pääsarjaan asti, mutta MM-paikka oli silti yllätys. Poomjaeng voitti Michael Leslien, Liu Chuangin, Anthony Hamiltonin sekä surkean kauden pelanneen Jamie Copen. Vaikka thaimaalainen on jo ylittänyt itsensä ja päässee pelaamaan paineitta, Maguiren voitto lienee vain ajan kysymys. Hän voi takoa taululle rumatkin lukemat ja Maguiren tavoitteet lienevät paljon avauskierrosta korkeammalla.

    VastaaPoista
  6. Mark Allen – Mark King
    Kaksi persoonaa vastakkain. Allen on noussut rankingeissa hitaasti mutta varmasti ja otti ensimmäisenä pelaajana aikoihin voiton samassa turnauksessa peräkkäisinä vuosina (World Open). Allen on ollut erittäin tasainen kauden aikana: hänellä on vain yksi avauskierroksen tappio. King on säilyttänyt rankinginsa 32:n sisällä, mutta kummempia saavutuksia hän ei ole koonnut. Karsinnoissa tuli 10-9-taisteluvoitto Yu Delusta. King onkin erittäin sinnikäs pelaaja – vähän Ebdonin tapainen. Allen hoitanee ottelun, mutta vastustajan aliarviointiin ei ole varaa.

    Ding Junhui – Alan McManus
    Kuten monia aasialaispelaajia, myös Dingiä on vaikea ennustaa – hän voi milloin tahansa yllättää sekä positiivisesti että negatiivisesti. Dingin ranking on parin kauden aikana lipsunut vähän, mutta hän on silti maailmanluokan tähti. Hänellä on perinteisesti ollut Kiinassa kotiyleisön edessä ollut vaikeaa, eikä hän ole myöskään Cruciblessa juhlinut vuoden 2011 semifinaalipaikkaa lukuun ottamatta. Tältä kaudelta Dingillä on taskussa muun muassa PTC Grand Finalsien voitto valtavan upealla pelillä – Dingin pussitusprosentti lähenteli sataa. Kyseisessä turnauksessa Ding teki yhtä paljon satasia kuin muut yhteensä. Sellaisella pelillä hän voittaisi MM-kisat. Kokeneen Alan McManusin loppukausi on ollut erinomainen, ja hän läpäisi karsinnat muun muassa World Openissa ja Welsh Openissa. MM-karsinnoissa hän otti kolme erinomaista voittoa Aditya Mehtasta, Nigel Bondista sekä Tom Fordista – kaikki erinomaisia pelaajia. Ding on yksi suurimmista MM-suosikeista, mutta hänen pitää pelata hyvin. McManusilla ei ole paineita, ja hän tulee rankaisemaan Dingiä, jos tämä tekee virheitä. Siitä huolimatta vain harva veikkaa Dingin kangertelevan tässä vaiheessa.

    Barry Hawkins – Jack Lisowski
    Hawkins aloitti kauden erinomaisesti ja nousi kuudentoista joukkoon, mutta tämän vuoden puolella hän on pelannut hieman heikommin. Hän on kuitenkin ollut vahva avauskierroksilla. Lisowskin lahjakkuutta ei kiistä kukaan, mutta toisaalta samat sanat pätevät Daniel Wellsiin. Tämäkin kausi on kuitenkin ollut nousujohteinen Lisowskille, joka on muun muassa edennyt PTC:n finaaliin. Lisäksi kauteen on mahtunut maksimi sekä tappioita selvästi heikommille pelaajille. MM-karsinnoissa Lisowski voitti kuitenkin sekä James Wattanan että Fergal O’Brienin selkeästi 10-4. Lisowskin peli vaikutti rennolta eikä hän juhlinut pääsarjapaikkaa – tavoitteet ovat korkeammalla. Hawkinsin ja Lisowskin väännöstä on odotettavissa tasainen. Lisowski lienee yleisön suosikki hyökkäävällä pelitavallaan. Hawkinsilla on kuitenkin takanaan erittäin vahva kausi. Tämä peli voi mennä ihan päätyyn saakka ja ennakkosuosikkia on erittäin vaikea löytää. Jos minun olisi pakko nimetä toinen, veikkaisin Lisowskia.

    Mark Selby – Matt Selt
    Selbyllä on takanaan erittäin vahva kausi. Voitettuaan UK:n ja Mastersin Selbyllä on mahdollisuus hoitaa tripla yhdessä kaudessa neljäntenä pelaajana ikinä. Selby nousi rankingin ykköseksi tasaisella pelillään – hän hävisi harvoin avauskierroksella. Tällä kaudella hän on kuitenkin näyttänyt epäilijöilleen ja voittanut pari isoa titteliä ja pelannut erinomaista snookeria. Vaikka Selbyä syytetään tylsästä pelistä ja vaikka hän ei enää lauokaan niin paljon vitsejä kuin vielä joskus, Selbyn peli on erittäin tehokasta. Selt on pysynyt rankingissa samoilla sijoilla kuin ennen kautta. Hänen kohokohtansa toistaiseksi on ollut heti alkukaudesta Australian Openin neljännesfinaalipaikka viime kauden tapaan. MM-karsinnoissa Selt yllätti monen suosikin Ken Dohertyn 10-9. Sitä ennen hän oli voittanut taitavan thaimaalaisen Thanawat Thirapongpaiboonin 10-8. Seltillä ei pitäisi olla mitään jakoa Selbyä vastaan kuoleman neljänneksessä.

    VastaaPoista
  7. Kokonaisuutta katsellen on silmiinpistävää, kuinka kova alin neljännes on. Sieltä löytyy kolme potentiaalista voittajaa – Selby, Allen sekä Ding. Jos mukaan ottaa vielä saman puolikkaan toisesta neljänneksestä Robertsonin ja Maguiren, miksei Williamsiakin, on selvää, että yllättäjä tuskin pitkälle etenee. Ylempi puolikas on arvoituksellisempi: mukana on pari suurta kysymysmerkkiä (Higgins sekä Trump) ja paluun tekevä O’Sullivan, jonka peli-into voi olla pieni kysymysmerkki. Pelaamattomuus näkyy taatusti, muttei välttämättä paljoa. Yläpuolikkaasta välieriin voi edetä siis yllätysnimikin, kuten vaikka Fu. Murphyn tie näyttää yllättävänkin helpolta, joten on yllätys, kuinka suuria kertoimia hänelle tarjotaan. Avauskierroksella vastassa on melko vaarallinen mutta altavastaajana oleva Gould, sen jälkeen vastaan tulee toinen heikkoa kautta pelaavasta kaksikosta (Dott/Ebdon) ja neljännesfinaalissa vastaan voi tulla esimerkiksi arvoitus Trumpin muodossa tai kova karsija Fu. Aivan terävimmän kärjen pelaajia ei siis ole odotettavissa ennen välieriä (ellei Trump katkaise heikkoa virettään). Pidänkin Murphyä kisojen mustana hevosena. Ylimmästä neljänneksestä O’Sullivan pelannee itsensä semeihin, jos peli asettuu uomiinsa – Campbell tuskin on ylipääsemätön este, toisella kierroksella vastaan asettunee Carter, jota vastaan O’Sullivan on aina pelannut hyvin, ja puolivälierissä vastaan tullee joko Bingham tai Higgins, jonka tosin uskon olevan odotettua heikompi. Toisaalta jos tauko on vaikuttanut O’Sullivaniin selvästi, yläneljänneksestä voi tulla yllättäjäkin – esimerkiksi melko tuntematon Woollaston on usein aliarvioitu. Alakaaviosta nostaisin Dingin suosikiksi pitkälti PTC Grand Finalsin huippupelien ansiosta. Selby tosin päässee toisella kierroksella helpommalla kuin Ding (vastaan asettunee Allen), mutta tämä voi mielestäni olla Dingin vuosi. Alakaaviosta pitää huomioida myös Maguire, jolla on suht helppo tie ennen Robertsonin kohtaamista puolivälierissä – ensimmäisellä kierroksella Maguire kohtaa Poomjaengin. Williamsin ja Whiten pelistä odotan yllätystä, joten Maguire voisi kohdata toisella kierroksella Whiten. Robertson on niin luotettava pelaaja, että on hankala uskoa hänen kaatuvan ennen neljännesfinaalia.

    Uskon siis voittajan tulevan nelikosta O’Sullivan, Murphy, Robertson, Ding. Potentiaalisista yllättäjistä pitää mainita ainakin Fu. Finaalissa alakaaviosta tullut pelaaja lienee etulyöntiasemassa, koska hänellä on jo ainakin pari kovaa peliä takanaan – yläkaaviossa tilanne on huomattavasti helpompi, siellä ei ole yhtä paljon aivan terävimmän kärjen pelaajia. Aikaisia tippumisia voivat kokea sijoitetuista ainakin Williams, Higgins ja Trump. Hieman heikomman rankingin pelaajista ainakin Walden ja Hawkins lienevät tiukalla jo alussa.

    Näillä eväin lähdetään seuraamaan MM-kisoja!

    VastaaPoista