keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Andrew Higginson post-match interview for Cue Power Snookerblog "Hopefully this result can kickstart my season"

Huom! Haastattelun suomennos löytyy englanninkielisen haastattelun jälkeen.

Andrew Higginson post-match interview for Cue Power Snookerblog, 27th November 2013

Andrew Higginson scored a comfortable 6-2 victory over Hammad Miah: "Hopefully this result can kickstart my season"
Image: Gareth Copley / Getty Images Europe

1. Your first match here in the UK Champs. It got pretty scrappy at times, but You came through smoothly. What will You be taking with You from that first match?

I can take some confidence from it because I was 50 points behind in three frames but I made some good clearances to win them. That was massive and helped me win the match.


2. You were playing against a player who´s ranked 109 in the world, but has come up in rankings pretty fast. Were you familiar with Miah before the match? Did You know what to expect, or does it really matter who You play against?

I didn't know much about Hammad. He pots them from anywhere and he is dangerous. If he can sort his tactical game out he will be a player to avoid,


3. The UK Champsionship has gone through some changes in format recently. 1st ranked player meets the 128th ranked player in the first round etc., matches are shorter and matches are played in two different locations now. One blogger said UK Champs is "sliced, cut and squeezed" these days. How do You feel about the changes, or do You just get on with Your own job and nevermind the rest of it?

Obviously it means I'm coming in earlier than I did before. But we have so many tournaments now that you just take it on the chin, and as players we are very grateful for what we have now and what Barry Hearn and Jason Ferguson have done.


4. How do You feel about Your season so far? You´ve come down in rankings a bit?

It has not been the best so far but hopefully this result can kickstart my season and I can go on a good run.


5. What kind of targets have You set for Yourself for the rest of the season?


Just to win as many matches as I can, get some confidence going and climb back up the rankings, to get close to the top 16.

Andrew also said: It's great to see interest in snooker in Finland so thanks to all fans there who follow the sport. I love going to new places and hope one day we can have a tournament in Finland.



Ja sama suomeksi...


Andrew Higginson voitti ensimmäisen kierroksen ottelunsa UK Championship -turnauksessa Hammad Miahia vastaan lukemin 6-2. Higginson toivoo UK Championshipistä uutta alkua huonosti sujuneelle kaudelleen. Hän myös lähettää kiitokset ja terveiset suomalaisille snookerfaneille ja toivoo ammattilaisturnausta Suomeen.

1. Sinun ensimmäinen ottelusi turnauksessa, meni hetkittäin rikkonaiseksi, mutta voitit lopulta helponoloisesti. Mitä ensimmäisestä ottelusta jäi käteen?

Sain ottelusta itseluottamusta, sillä olin kolmessa erässä yli 50 pistettä jäljessä, mutta sain tehtyä hyviä, erävoiton takaavia breikkejä. Se oli erittäin tärkeää ja auttoi minua voittamaan ottelun.

2. Pelasit pelaajaa vastaan, joka on rankattu maailmassa sijalle 109, mutta on hypännyt useita sijoja ylöspäin kauden aikana. Tiesitkö Miahin ennen ottelua, tiesitkö mitä odottaa? Vai onko sillä lopulta väliä ketä vastaan pelaat?

En tiennyt paljoakaan Hamadista. Hän pussittaa palloja mistä tahansa ja on vaarallinen. Jos hän saa taktisen pelinsä kuntoon, häntä kannattaa tulevaisuudessa vältellä.

3. UK Champsin formaattia on muutettu viime aikoina, ykkösrankattu pelaaja pelaa ensimmäisellä kierroksella 128 sijalle rankattua pelaajaa vastaan jne., ottelut ovat alkukierroksilla lyhyempiä ja otteluita pelataan kahdella eri areenalla. Eräs bloggaaja sanoi, että UK Champs on "viipaloitu, leikattu ja tiivistetty" nykyään. Mitä itse ajattelet muutoksista? Vai hoidatko vaan oman työsi ja olet ajattelematta muita asioita?

Tietenkin tämä tarkoittaa, että joudun pelaamaan jo ensimmäisellä kierroksella. Meillä on kuitenkin nykyään niin paljon turnauksia, että tämä pitää vaan hyväksyä, ja me pelaajat olemme erittäin kiitollisia siitä miten asiat nyt ovat, ja mitä Barry Hearn ja Jason Ferguson ovat saaneet aikaan.

4. Mitä mieltä olet omasta kaudestasi tähän mennessä? Olet tippunut rankingissa hieman?

Kauteni ei tähän mennessä ole ollut paras mahdollinen, mutta toivottavasti saan tästä tuloksesta uuden alun kaudelleni ja menestyn täällä hyvin.

5. Mitä tavoitteita olet asettanut itsellesi loppukautta ajatellen?

Haluan vain voittaa mahdollisimman paljon otteluita, saada lisää itseluottamusta ja kiivetä taas ylöspäin rankingissa. Tavoite on päästä lähelle top 16:ta.

Andrew halusi myös lähettää terveisiä suomalaisille snookerfaneille: "On mahtavaa nähdä, että suomalaiset ovat kiinnostuneita snookerista, joten terveisiä kaikille, jotka seuraavat tätä lajia. Rakastan käydä erilaisissa paikoissa ja toivottavasti saamme jonain päivänä turnauksen Suomeen."

8 kommenttia:

  1. Erittäin hienoa ja mielenkiintoista, että täällä tällaisia haastatteluja!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, lisääkin olisi tuloillaan, katsellaan, katsellaan.

    VastaaPoista
  3. Ansioitunut haastattelu, mistä kiitokset.

    Mutta pakko viilata pilkkua, en voi itselleni mitään.

    Kutina on sellainen.

    UK Championship (siis ilman -s), ei suinkaan UK Championships. Kyse ei siis ole varsinaisesti kielivirheestä - viitataanhan joskus harvemmin Wimbledoniin termillä "The Championships" - mutta näin on päätetty ja pulinat pois.

    Tämä on helppo muistaa, koska snookerin puolella kaikki turnaukset on muodossa "Championship" eli esim. International Championship, Six Reds World Championship, Seniors World Championship ja World Championship.

    Että näin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos korjauksesta Neuroeuro, ihan asiallista palautetta ja korjaan tuon virheen. Itse asiassa tiesin tämän, mutta aivot taipuvat välillä oudosti. Saattaa johtua siitä, että prot puhuvat aina "UKChamps"-turnauksesta.

      Poista
    2. Olen näköjään kirjoittanut välillä tuon ilman S-kirjanta ja välillä S-kirjaimen kera.

      Poista
    3. Sanoisin, että molemmat käyvät. Ilman s:ää taitaa olla virallisempi, mutta kyllä englanninkielisetkin aika usein sanovat World Championships tai juuri UK Championships.

      Poista
    4. Ei elämässä ole mitään virallisuusasteikkoja. Yksi ilmaus on virallinen ja muut eivät ole. :-) Ja puheesta ei kannata koskaan vetää johtopäätöksiä oikeellisuuden suhteen.

      Tajusin tuossa ohimennen jotain, jota havainnollistan nyt ilman piirtoheitintä. Snookerissa kaikki mainitut kisat ovat "yksikössä" - ja nimenomaan tarkoituksella - sen takia, että tapahtumassa on vain yksi sarja, josta sukeutuu yksi voittaja. Ja vastaavasti Wimbledon on "The Championships" luonnollisesti vain siksi, että saman tapahtuman sisällä kilpaillaan lukuisissa eri sarjoissa.

      Golfin puolella tilanne on sama kuin snookerissa esim. The Players Championshipin ja The PGA Championshipin kohdalla. Monikkoesimerkeistä käynee vaikka IAAF World Championships tai FINA World Swimming Championships. Kukin voi halutessaan kaivaa lisää esimerkkejä (I know you won't). Korjaan itseäni tässä nyt ja väitän, että kirjoitusmuoto yksikön ja monikon välillä on aina ennalta-arvattava eikä suinkaan sattumanvarainen.

      Ei ole leikin asia tämä.

      Poista
  4. Miksi you-sana on joka paikassa isolla kirjaimella?

    VastaaPoista