Snookerkausi 2011-2012 on ollut hyvässä vauhdissa jo muutaman kuukauden. Snookerblogi palaa tauolta ja kertaa snookerskenen viime aikojen tärkeimpiä tapahtumia ja pohtii tulevaa.
Sävelet ovat samat kuin ennenkin, kärjessä kiiltelevät mm. Mark Selby, Mark Williams ja hallitseva maailmanmestari John Higgins. Muutoksiakin on tapahtunut. Ronnie ”The Rocket” O´Sullivan on tipahtanut jopa sijalle 11. ja Stephen Hendry kokonaan ulos TOP 16:sta, sijalle 20. Virallisen, juuri uusitun rankinglistan löydät Worldsnooker.comin sivuilta
Robin Hullin paluu
Suomalaisittain tämän kauden teki erityisen kiinnostavaksi Robin Hullin, Suomen kaikkien aikojen menestyneimmän snookerpelaajan paluu kilpapöydille. Terveydellisistä syistä muutamia vuosia sitten uransa paketoineen Hullin paluu on tapahtunut QSchoolin kautta. Pelit ovat näyttäneet hyviltä ja plakkarissa on hyviä voittoja. Näillä näkymin kohtuullinen tulostaso ei kuitenkaan riitä lähellekään pitämään ”Roopea” ammattilaissarjassa tätä kautta pitempään, sillä sijalta ”yhdeksänkymmentäjotain” on erittäin vaikea nousta 64:n joukkoon, ja tätä kautta turvata paikka main tourilla.
UK Championships
Joulukuussa starttaa kauden yksi kolmesta suur turnauksesta, UK Championships. Ensimmäisellä kierroksella ylivoimaisesti kiinnostavin ottelu on Ronnie O´Sullivan vastaan veteraanimestari Steve Davis. Vaikka Davisilla on häviävän pienet mahdollisuudet voittaa The Rocket, se on silti matsi, jota ei voi missata: kaksi legendaa vastakkain. Kysymyksessä on raketti vastaan spagetti -asetelma. Ronnie tykittää ja Davis yrittää jumittaa pelin, ja turhauttaa Ronnien. Jo selviäminen suurturnauksen pääsarjaan oli 54-vuotiaalta Davisilta hyvä suoritus, rankingsijoitus kun on nykyään jo 40:n tuolla puolen. Steve itse kommentoi asiaa: "You can't ask for more than a match against Ronnie at the UK. It's what we play for. Plus it gives me a day when I don't have to sit next to John Parrott". UK Championshipsin pelikaavioon voit tutustua täällä
Suomen Robin Hullin tie nousi pystyyn karsintojen kolmannella kierroksella. Ensin tuli hyvät voitot Lucky Vatnanista ja varsinkin Yu Delusta, mutta Peter Lines osoittautui jo liian kovaksi pelimieheksi, pataan tuli 4-6.
Lines - Hull 6-4, ei 6-1.
VastaaPoistaHups, tosiaan, 6-4! Korjattu. Kiitos!
VastaaPoistaKiitoksia hienosta blogista. Ei tipu kärryiltä...
VastaaPoistaOle hyvä, kiva, että siitä on jollekin hyötyä :)
VastaaPoistaUK Championship -kisan ensimmäinen kohokohta on ehdottomasti Juddin ja Ronnien välinen ottelu. Antwerpenin PTC-finaali saimmekin siitä esimakua. Judd ja Ronnie tuntuvat kumpikin kohottavan toinen toisensa pelitasoa vastakkain pelatessaan.
VastaaPoistaJokaisen snookerfanin märkä uni olisikin Trump vs. O'Sullivan maailmanmestaruuskisojen finaalissa.
Niin, hieno matsi epäilemättä, mutta ei nyt vielä kirkossa sitä kuuluteta. Kyllä Dale voi voittaa Trumpin ja miksei Vanha Stevekin voi Ronnieta rökittää. Puhutaan melko pienistä todennäköisyyksistä, mutta jokainen ottelu pitää kuitenkin pelata, ei vielä anneta niitä pois. :)
VastaaPoistaViiksi-Vallu Higgins on oikealla asialla sanoessaan, että Barry Hearns on tuhonnut UK-kisan muuttamalla paras 17:stä järjestelmän täksi vuodeksi paras 11:stä systeemiin. Semifinaalit ovat paras 17:stä ja finaali paras 19:stä.
VastaaPoistaMuutoksen syy lienee televisioinnin sujuvoittaminen lyhyemmillä otteluilla. Vaarana kuitenkin on, että UK-turnaus menettää identiteettiään ja siten pahimmassa tapauksessa arvostustaan, jota se tietenkin suuressa määrin nauttii.
Anonyymin kanssa olen ihan samaa mieltä, erämääriin ei pitäisi koskea UK:n eikä MM-kisojen kohdalla. Niiden olemus turnauksina on jo erilainen kuin muiden, ja kun nykytrendi on kohti lyhyempiä matseja, niin UK:n ja MM:n pitempää formaattia pitäisi vaalia. Mikä erottaa kohta UK:n vaikkapa Welsh Openista tai German Mastersista?
VastaaPoistaHienoa, että Ronnien pääkoppa tuntuu olevan melko hyvässä kondiksessa. Ilmeisesti työstä psykologi Steve Petersin kanssa on ollut hyötyä. Nyt Ronnie vain harmittelee, ettei tuntenut Petersiä 15 vuotta sitten. Koko kauden O'Sullivan on kyllä hallinnut käyttäytymisensä esimerkillisesti.
VastaaPoistaItsekritiikistään Ronnie ei kuitenkaan ole luopunut, ja puhuupa mies suunsa puhtaaksi esim. PTC-kisoista ja palkintorahoista, jos hänestä siltä tuntuu. Kannattaa muuten käydä säännöllisesti Ronnien Twitter-sivulla: @ronnieo147
Joo, tuo Ronnien Twitteri on ihan mielenkiintoinen, muistaakseni nostin sen jossain aikaisemmassa blogissa esille. Vaikea tietää onko kaveri vakavissaan, tuntuu tykkäävän Big Britherista ja pohtii räppäriksi ryhtymistä.
VastaaPoistaKyllähän toki väsyttää, kun Ronnie puhuu eläkkeelle jäämisestä, mutta jotenkin sen aina antaa anteeksi, kun muistaa, mitä kaikkea on henkeäsalpaavaa on saanut herralta nähdä snookerpöydällä vuosien varrella. Hänessä on jotakin samaa kuin Roger Federerissä, silloin kun he pelaavat huipputasollaan. Jotain maagista.
VastaaPoistaJudd Trump on viimeinen suosikkipelaajani, joka on turnauksessa jäljellä. Nyt finaaliin ja voitto kotiin, Judd! Trump on valitettavasti ainoa nuoren polven pelaaja, joka kiinnostaa.